Casa Brazil
Voor uw eigen plekje in het paradijs
 
 

Nieuwe pagina 21. De lokatie

1.1. Ligging in Brazilië

Deze prachtige landhuizen bevinden zich bij de plaats Holambra in de staat Sao Paulo, op ongeveer 140 km ten noord-westen van de stad Sao Paulo, en slechts op 25 km. van de regionale hoofdstad Campinas. Hiermee ligt deze lokatie in het economisch en financiele hart van Brazilië

 

 

 

 

 

1.2. Bereikbaarheid

De bereikbaarheid van Holambra is zeer goed. Zo is Holambra vanaf de internationale luchthaven van Sao Paulo over een stelsel van moderne snelwegen binnen 1 ½ uur te bereiken. Ook bestaat er een frequente luchtverbinding tussen Sao Paulo en Campinas waardoor het mogelijk is om zelfs tot Campinas door te vliegen en vanaf daar de laatste 25 km. met de auto te overbruggen. Omdat de luchthaven van Sao Paulo de belangrijkste hub van Zuid Amerika is zijn alle belangrijke bestemmingen in Zuid Amerika  vanaf deze luchthaven te bereiken middels rechtstreekse verbindingen.

 

 

 

 

Via het  moderne wegennet van de staat Sao Paulo zijn tevens de prachtige stranden aan de oceaankust binnen 3 uur te bereiken.

 

2.Holambra

2.1. De geschiedenis

Holambra werd in 1948 opgericht als een agrarische cooperatie door een eerste groep van Nederlandse boeren die emigreerde naar Brazilië. Deze groep vestigde zich in het gebied van de toenmalige Fazenda (boerderij) Ribeirao alwaar zij begonnnen met dezelfde agrarische activiteiten  waarin zij in Nederland actief waren. Helaas werkt niet alles meteen goed uit. Zo stierf al snel na aankomst het meegebrachte vee omdat het zich niet kon aanpassen aan de tropische condities.

Na enige aanpassingen aan de lokale omstandigheden is de kleine cooperatie de afgelopen decennia uitgegroeid naar een zelfstandige plaats met 10.000 inwoners, en als het grootste centrum voor de productie van planten en bloemen in Brazilië verantwoordelijk voor meer dan 35% van de nationale productie. Wat dat betreft mag hier gerust worden gesproken van een stukje hollands glorie in het buitenland.

De naam Holambra kwam voort uit de woorden: Holanda-America-Brasil, en is gebaseerd op de filosofie van eenheid tussen de Nederlanders en de Brazilianen die gericht is op de economische, culturele en sociale integratie van de verschillende bevolkingsgroepen.

2.2. Evenementen

Door het jaar heen worden er in Holambra diverse evenementen georganiseerd die kunnen rekenen op bezoekers uit heel Brazilië en zelfs vanuit de rest van Zuid Amerika.

Expoflora.

De Expoflora is vanaf de eerste keer dat deze in 1981 werd georganiseerd uitgegroeid tot het grootste evenement op het gebied van planten en bloemen in Latijns Amerika. Zo bezoeken elk jaar meer dan 200.000 bezoekers dit evenement dat wordt gehouden in September. Het evenement wordt tevens aangegrepen voor de verspreiding van de culturele en sociale aspecten van deze Nederlandse gemeenschap in Brazilië.

 

 

 

 

Garden fair.

Elk jaar wordt in Holambra tevens de “Garden fair” georganiseerd alwaar specialisten uit binnen en buitenland een breed aanbod tonen op het gebied van tuin aanleg, onderhoud en decoratie.

 

 

 

Trekker trek

Een vast onderdeel van de agenda is het jaarlijkse spectakel van de   “trekker trek” waar tractoren in diverse catagorien met elkaar de strijd aangaan.

 

 

 

2.3. Toeristische trekpleister.

Omdat Holambra en omgeving ook buiten deze evenementen om zeer aantrekkelijke opties zijn voor korte vakanties heeft Embratur (Braziliaans instituut voor toerisme) Holambra in 1997 het predicaat “toeristische trekpleister” toebedeeld.

Zo vind men net buiten Holambra het toeristisch park Lindenhof met een vaste bloemen expositie het gehele jaar door, een vlindertuin, een tuin met honderden mini papagaaien en een grote kinderboerderij met meer dan 600 dieren. Het gebied rondom Holambra dat bestaat uit glooiende bergen met afwisselend weilanden en uitgestrekte bossen vormt een uitstekende omgeving voor het beoefenen van vele buitenactiviteiten zoals bijvoorbeeld mountain biken, wandelen en paardrijden.

 

 

       

 

3. De huizen

De landhuizen in deze regio zijn meestal zeer groot met een bebouwd oppervlak van tussen de 700 en 1.000 m2. en een grondstuk tussen de 20.000 en 150.000 m2. Over het algemeen zijn deze landhuizen gebouwd van kwalitatief hoogwaardige materialen en zeer luxe uitgevoerd. Zo beschikken vrijwel alle huizen over een groot zwembad, sauna, gasten huis, personeelswoning en stallen. De gemiddelde prijs van deze landhuizen ligt tussen de € 500.000 en € 600.000.

 

 

 

 

De meeste boerderijen in deze regio hebben een afmeting tussen de 50 en 200 ha. en zijn geschikt voor zowel landbouw als veeteelt. Op het terrein bevinden zich meestal een groot hoofdhuis met goede voorzieningen, diverse personeelswoningen, stallen en loodsen voor landbouw werktuigen. Over het algemeen beschikken deze boerderijen over een eigen watervoorziening middels een rivier of een meer op het eigen terrein. De gemiddelde prijs van deze boerderijen ligt tussen de € 150.000 en € 350.000

 

 

  

 

 

 

 

 

Zie voor ons het actueel aanbod van landhuizen 

 

Klik hier voor het downloaden va

 

Klik hier voor
het downloaden van een artikel over Ilhabela uit het tijdschrift Immo International.

 

Klik hier voor meer informatie over het artikel betreffende moderne braziliaanse architectuur in het tijdschrift Vivenda van de maand Februari

 

Training ABN Amro team tijdens zeilweek Ilhabella